-
25 de novembre de 2020
No t'Oblides
Per què alguns records semblen quedar gravats als nostres cervells per sempre, mentre que altres són fugitius i oblidats? La resposta podria trobar-se als diminuts punts vermells d'aquesta imatge. Són inhibidors de cèl·lules nervioses en el cervell d'un ratolí, que apaguen l'activitat de les cèl·lules que els envolten. Anteriorment es pensava que els records es feien principalment reforçant les connexions entre les cèl·lules excitadores, que envien i reben senyals en una part del cervell coneguda com l'hipocamp, que està associat amb la memòria. Usant nova enginyeria genètica i imaginant ferramentes, els investigadors han pogut estudiar i manipular les interaccions entre les cèl·lules nervioses amb més detall que abans. Han descobert que les cèl·lules inhibidores també prenen un paper important en l'aprenentatge, ajudant a establir connexions de cèl·lules nervioses i "tancar" l'aprenentatge. Aixó podria ajudar a fer que els records no es perden a mesura que retenim nova informació.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball de Matt Udakis, Victor Pedrosa i col·laboradors/es
Center for Synaptic Plasticity, School of Physiology, Pharmacology and Neuroscience, University of Bristol and Department of Bioengineering, Imperial College London, Londres, Regne Unit
Investigació publicada en Nature Communications, setembre de 2020
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.