-
28 de desembre de 2020
No Veig Cap Escarabat
Els investigadors en bioquímica necessiten experiència i coneixement per a interpretar escàners mèdics. Però l'anàlisi d'imatge requereix temps, així que hi ha un programa que tracta de definir o segmentar trets importants automàticament. El nou programa online anomenat Biomedisa treballa en imatges de microscòpia 3D de l'escarabat Trigonopterus (foto original, al centre), fet a base de milers de fotos en 2D, amb l'esperança de poder fer la reconstrucció pertinent. Alguns talls estan pre-segmentat pels científics, i serveixen com a motlle per al programa per a emplenar els buits. La pregunta és: quanta ajuda humana és necessària? En aquests escarabats, les àrees de color més fosc mostren on funciona bé el programa - passant més a sovint quan s'utilitza un major nombre de talls pre-segmentats (columna de l'esquerra), comparat amb un nombre menor (columna de la dreta). Trobar unions més subtils (com les àrees verdes) requereix un balanç entre una anàlisi humana i de l'ordinador, que poc a poc es va a continuar millorant per la comunitat de Biomedisa (la qual és una open source), per a finalment aplicar-ho amb teixits humans.
Escrit per John Ankers
Imatge adaptada del treball de Philipp D. Lösel i col·laboradors/es
Engineering Mathematics and Computing Lab (EMCL), Interdisciplinary Center for Scientific Computing (IWR), Heidelberg University, Heidelberg, Alemanya
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en Nature Communications, novembre de 2020
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.