• 15 de gener de 2016

  Oportunitat d'Or

  Els efectes secundaris debilitants de la quimioteràpia són, en gran part, un resultat de l'administració de fàrmacs a través del corrent sanguini. Aquest enfocament de 'tot el cos' vol dir que la quimioteràpia mata les cèl·lules canceroses que es divideixen activament, i també danya el teixit no maligne -que condueix a la pèrdua del cabell, danys auditius i nàusees. La capacitat de dirigir-se directament a les cèl·lules tumorals, sense afectar el teixit sa, pot reduir els efectes secundaris i permetre dosis majors del fàrmac que s'utilitza. Els científics de l'Imperial College London han estat experimentant amb nanopartícules d'or no tòxiques (roig), amb un diàmetre aproximat d'unes poques mil milionèsimes parts d'un metre, que poden ser inhalades, i per tant lliurades directament a les cèl·lules canceroses del pulmó (amb el nucli tenyit de blau). Aquestes partícules, que estan recobertes amb medicaments de quimioteràpia, són captades pel sistema de transport actiu de les cèl·lules, o endosomes (verd). A més, les partícules poden ser escalfades amb radiació infraroja, el que ajuda a eliminar les cèl·lules canceroses. Els resultats inicials amb cèl·lules en cultiu són encoratjadors, i l'equip ara planeja assajos preclínics.

  Mira més coses sobre aquest estudi ací.

  Escrit per Jake Jacobson

  Imatge del treball d'Andrew Throley i col·laboradors
  National Heart and Lung Institute at Imperial College London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors
  Investigació presentada al British Thoracic Society Winter Meeting, desembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.