• 24 de setembre de 2020

  Organoides per Evadir la Immunitat

  La destrucció de les cèl·lules dels illots pancreàtics, la font d’insulina del cos, és la patologia motora subjacent a la diabetis tipus 1. L’administració d’insulina, mitjançant injecció o bomba automàtica, és el tractament estàndard per a la malaltia, però pot ser complicat i difícil de manejar. Per tant, són molt desitjables solucions sense dispositius, com la teràpia cel·lular, per substituir els illots destruïts. No obstant, la implantació de cèl·lules estranyes al cos probablement provocaria un rebuig immunitari. Per superar aquest problema i evitar la necessitat d’immunosupressió, que podria deixar als pacients vulnerables a la infecció, els investigadors han desenvolupat organoides semblants a illots humans que evadeixen la immunitat (a la foto). Els organoides van créixer a partir de cèl·lules mare dissenyades per mostrar un factor de bloqueig immunitari anomenat PD-1. En ratolins que modelen la diabetis humana, els organoides van produir insulina (verd) i van estabilitzar el sucre en la sang durant set setmanes sense immunosupressió. Tot i que es necessiten més investigacions abans de que els organoides puguen utilitzar-se clínicament, representen un pas encoratjador cap al control de la diabetis sense dispositius.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Ronald Evans lab, Salk Institute
  Salk Institute, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Nature, agost de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.