-
24 de febrer de 2025
Òrgans a Ordenar
La ciència sovint tracta de detectar diferències, però per veure com apareix un canvi dramàtic normalment necessitem ordre i consistència al principi. Els òrgans menuts de laboratori, anomenats organoides, són una alternativa cada vegada més popular a les mesures que es fan dins dels pacients vius, que són complicades o delicades. Però el cultiu d'organoides de manera coherent sovint és difícil. Ací un microscopi d'alta potència escaneja a través d'un petit organoide renal (ressaltat en blau), un dels molts produïts 'a manta' utilitzant un mètode anomenat UniMat. Una membrana permeable en 3D ajuda a absorbir grups de cèl·lules mare humanes en còctels de productes químics nutritius mentre maduren per formar organoides (desenvolupant vasos sanguinis, de color roig ací) en unes tres setmanes. Els investigadors ara estan utilitzant aquests organoides acuradament gestionats com a models per provar medicaments per a malalties com la malaltia renal poliquística.
Escrit per John Ankers
Dept of Mechanical Engineering, Pohang University of Science and Technology (POSTECH), Pohang; Dept of Biomedical Engineering, College of Information and Biotechnology, Ulsan National Institute of Science and Technology (UNIST), Ulsan, Corea del Sud
Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY-NC-ND 4.0)
Publicat en Nature Communications, octubre de 2024
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.