• 24 d'agost de 2018

  Parlant de Capes

  ¿Quina diferència hi ha entre nosaltres i les anemones marines? Probablement direu que som éssers més complexos i moltes més capes. I tindreu raó. Nosaltres, i la majoria dels animals, creixem a partir de tres capes diferents: l'interior, l'exterior i la mitjana; mentre que les anemones es formen de només dos (l'interior i l'exterior). Però aquest antic sistema rudimentari de capes pot proporcionar-nos informació important sobre la nostra configuració més complexa, especialment quan es considera que les cèl·lules implicades en el desenvolupament de la nostra capa mitjana també són elements clau en el desenvolupament del càncer. En un nou estudi s'ha investigat el desenvolupament d'aquestes capes en les anemones i s'ha trobat que les proteïnes implicades en l'adhesió intercel·lular (les proteïnes Par i la ß-catenina, en rosa a l'anemone en desenvolupament de la imatge, i també implicades tant en el càncer com en cardiopaties) es comporten de manera diferent en les diferents capes. Desxifrar la forma en què aquestes proteïnes funcionen en les diferents etapes i capes de desenvolupament ajudarà a revelar com intervindre quan les coses van malament.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Miguel Salinas-Saavedra, Amber Q Rock i Mark Q Martindale
  The Whitney Laboratory for Marine Bioscience, University of Florida, FL, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.