-
24 de desembre de 2017
Perdent-ho
Per què alguna gent perd l’oïda amb l’edat, mentre que altres tenen un oït molt fí? Una causa d’aquesta pèrdua és problemes amb les delicades cèl·lules ciliades que estan dins d’una estructura que sembla una closca dins l’orella, coneguda com la còclea, que respon al soroll. Per entendre què ocorre quan es produix la pèrdua d’oïda, els científics han estat estudiant les cèl·lules ciliades coclears en ratolins amb una mutació en el gen anomenat Neuropilina-1 (a la part dreta de la imatge), que també perden l’oïda amb l’edat, i comparant-los amb cèl·lules d’animals no afectats (a l'esquerra). l'ADN dins de les cèl·lules ciliades està tenyit de blau, mentre que les connexions neuronals estan ressaltades com a punts rojos. Tot i que la diferencia és prou subtil, hi ha menys punts rojos al voltant de la capa externa de les cèl·lules ciliades dels ratolins que els manca la Neuropilina-1, suggerint que el gen està implicat en la connexió d'aquestes cèl·lules al sistema nerviós i en la transmissió de la informació del so al cervell.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball de Pezhman Salehi i col·laboradors/es
USC-Tina and Rick Caruso Department of Otolaryngology-Head & Neck Surgery, Zilkha Neurogenetic Institute, USC Keck School of Medicine, University of Southern California, Los Angeles, CA, & Dept of Biology, Georgetown University, Washington, D.C. EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)"
Publicat en PLOS Genetics, octubre de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.