• 18 d'agost de 2022

    Persistència Recompensada

    Aparentment, sempre capaços de trobar-nos, els mosquits poden detectar el CO2 que exhalem i les olors de la nostra suor. Després, perceben la calor de la nostra pell, i esta seqüència de senyals els incita a alimentar-se. El CO2 estimula els mosquits a volar, esperant que un hoste estiga prop, però investigacions recents suggerixen que també activa una manera de caça més a llarg termini, mantenint-se motivats per a la busca. Ací estan les femelles del mosquit Aedes aegypti, modificades genèticament perquè les neurones sensorials que normalment responen al CO2 s'activen amb llum roja, permetent als investigadors manipular amb precisió el moment en què els mosquits són estimulats. Després d'un pols de llum, entren en acció, volant o sondejant el menjar de sang que tenen davall, i després romanen preparats per alimentar-se fins a 15 minuts. Més que simplement irritants, els mosquits són vectors de malalties greus, des de la malària fins al Zika, per la qual cosa entendre com responen als humans podria ser útil per a reduir la transmissió.

    Escrit per Emmanuelle Briolat
    Vídeo del treball de Trevor R Sorrells i col·laboradors/es
    Laboratory of Neurogenetics and Behavior, The Rockefeller University, New York, NY, EUA
    Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en eLife, maig de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.