• 28 d'agost de 2016

  Polaritzant Proteïnes

  Un procés vertaderament al·lucinant és el desenvolupament embrionari que dóna lloc a totes les cèl·lules d'un organisme complex, amb una multitud de diferents tipus de teixits, a partir d'una única cèl·lula. Per formar estructures en 3D com els nostres òrgans, les cèl·lules deuen tornar a reorganitzar-se en si mateixes en diferents esferes o tubs, un esdeveniment crític conegut com a cavitació. Les cèl·lules mare embrionàries poden fer açò en el laboratori, permetent als investigadors estudiar com es desencadena i controla aquest fenomen. La cavitació correcta requereix la polarització cel·lular, significant açò que diverses molècules i estructures dins de les cèl·lules deuen estar disposades de forma desigual, aleshores una part de la cèl·lula difereix de l'altra; les de dalt (en blau), que tenen una autoorganització per a una forma buida, estan enriquides en certes proteïnes en la cara cap a l'interior (en roig) i altres en la cara cap a l'exterior (en verd). Un treball recent està començant a identificar les proteïnes responsables d'aquesta nova disposició interna, enviant, rebent i responent als senyals de polarització de les cèl·lules veïnes per coordinar el desenvolupament.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de Kyoung Mah i Francesca Mariani
  Keck School of Medicine of the University of Southern California, Broad Center Broad CIRM Center for Regenerative Medicine & Stem Cell Research, Los Angeles, CA, EUA
  Imatge amb llicència GNU General Public License
  Investigació publicada en Development Biology, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.