• 26 de setembre de 2020

  POSA'T LA MASCARETA

  El virus que va frenar la vida normal a principis del 2020 continua causant estralls per tot el món, amb un actual total de morts proper al milió. És humiliant pensar que tanta devastació pot ser causada per un organisme tan minúscul. De fet, les partícules víriques de SARS-CoV-2 recentment capturat (rosa) que es mostren en aquesta imatge del microscopi electrònic tenen entre 50 i 200 nanòmetres de diàmetre. És aproximadament una seixantena part de la longitud dels cilis semblants als cabells (blaus) que sobresurten de la cèl·lula de la via respiratòria humana sobre la qual descansen aquestes partícules. Cada cèl·lula infectada de les vies respiratòries pot produir milers d'aquests virions que poden infectar més cèl·lules o ser expulsades del cos mitjançant tos, esternuts o converses, que suren per l'aire fins infectar a un nou hoste. Si més no, aquesta imatge del nostre enemic comú hauria de servir com a recordatori per PORTAR LA MASCARETA.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de l'Ehre Lab, UNC School of Medicine
  Baric and Boucher Laboratories at University of North Carolina School of Medicine, Chapel Hill, NC, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats per the Ehre Lab, UNC School of Medicine
  Investigació publicada al New England Journal of Medicine, setembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.