• 26 de gener de 2021

  Prediccions Espinoses

  A l'hora de fer simulacions, des del trànsit aeri fins a la propagació del virus, els models informàtics aposten per la simplicitat per tal de ser el més precisos possible amb els mínims de càlculs possible. Açò els manté eficients, flexibles i aptes per a adaptar-se a nova informació que puga aparèixer. Ací, els científics investiguen la dinàmica de fluids dels ferrofluids, solucions que contenen partícules de ferro que solen moure's lliures, però que formen un halo d'espines rígides quan són posades en un camp magnètic. Aquestes simulacions espinoses del ferrofluid vibrant entre electroimants invisibles es fan "només" simulant les molècules de la superfície del fluid (sense haver de considerar tot el volum sencer). Aquest model es pot estendre per a predir com els imants de diferents forces afecten als ferrofluids, i per a investigar el seu ús en nanomedicina o com a noves exploracions de resonància magnètica.

  Escrit per John Ankers
  Vídeo d'Anastasia Serin, 2021 KAUST (King Abdullah University of Science and Technology)
  Computational Sciences Group, King Abdullah University of Science and Technology, Thuwal, Makkah Province, Aràbia Saudí
  Drets del vídeo reservats per KAUST
  Publicat en ACM Transactions in Graphics, novembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.