• 31 de juliol de 2022

  Primeres Trobades

  Quan coneixes algú nou, ¿ eacciones diferent segons si et trobes a soles o envoltat per familiars i amics? Les cèl·lules del cos responen als microbis intrusos conjuntament amb les seues veïnes; però molts experiments, sobre com interactua l'intestí amb factors externs, es basen en cèl•lules individuals que formen una capa sobre una placa de cultiu. Amb un nou plantejanent es va cultivar un model 3D, mostrat després de l'exposició a bateris, que tenia un revestiment intestinal (tenyit de verd i roig) i cèl·lules immunològiques (porpra), permetent una visió més representativa de les interaccions. Amb el cultiu establit, els investigadors van provar la plataforma utilitzada introduint elements com excrecions de cucs paràsits per observar els canvis físics i funcionals resultants al revestiment intestinal. Van vore canvis reals a la regulació de les proteïnes del sistema immunitari, confirmant la viabilitat del model i mostrant el seu potencial per conéixer les interaccions entre l'hoste i el microbi.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Chrysanthi-Maria Moysidou i col·laboradors
  Department of Chemical Engineering and Biotechnology, University of Cambridge, Cambridge, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en Advanced Materials, juny de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.