-
2 d'octubre de 2017
Regeneració Desencadenada
A diferència dels peixos, les aus i els rèptils, la retina, sensible a la llum, dels mamífers no es pot regenerar en cas de lesió, fent que els nostres ulls siguen excepcionalment fràgils. No obstant això, en ratolins joves, les cèl·lules conegudes com cèl·lules de Müller poden ser induïdes per diferenciar-se en noves cèl·lules retinals mitjançant l'activació d'Ascl1, una proteïna que activa un conjunt d'altres gens. Malauradament, no té efecte en els ratolins adults, ja que l'empaquetament d'ADN en cèl·lules adultes fa que les seqüències d'Ascl1 siguen inaccessibles. Aquest obstacle podria superar-se mitjançant un tractament amb compostos com el fàrmac anticancerígen tricostatina (TSA), que descondensa aquestes seccions de l'ADN. En els ratolins amb la retina lesionada, la combinació d'Ascl1 i TSA va provocar que les cèl·lules de Müller (en color groc) donaren lloc a noves interneurones, cèl·lules que responien a la llum i que estaven connectades a altres cèl·lules properes. Aquesta tècnica suggereix que la regeneració de la retina dels mamífers és possible, aixecant esperances d'aplicacions futures per previndre la ceguesa en els éssers humans.
Escrit per Emmanuelle Briolat
Imatge de Tom Reh
Department of Biological Structure, University of Washington, Seattle, WA, EUA
Investigació publicada en Nature, juliol de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.