• 7 de juliol de 2022

  Repel·lir i Reparar

  Elaborar una resposta adequada a les males notícies no sempre és fàcil. En el cos, respondre a una infecció amb un nivell apropiat d'agressivitat també és clau: amb molt poca, l'invasor es mourà sense control, però una resposta desproporcionada es pot causar més efectes negatius que la pròpia infecció. Un estudi ha investigat aquest equilibri en els pulmons de ratolins. Fent un seguiment de l'activitat dels gens en les cèl·lules del revestiment dels vasos sanguinis dels pulmons de ratolins (a la imatge, les cèl·lules del revestiment estan de color verd i les altres cèl·lules pulmonars de color roig), els investigadors van descobrir dos tipus de cèl·lules diferents, cèl·lules endotelials "immunitàries" i "de desenvolupament", claus per a la resposta immunitària i posterior regeneració respectivament. Les diferències en l'activitat dels seus gens es van fer més pronunciades quan responien a una infecció o a un estrès. Mantindre l'equilibri entre la defensa immunitària i el creixement és clau per a repel·lir i recuperar-se amb èxit d'una amenaça. Ser capaç d'intervindre quan aquest equilibri es troba alterat podria apropar-nos a nous tractaments per a les afeccions pulmonars.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del Jalees Rehman Lab
  University of Illinois College of Medicine, Chicago, IL, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Investigació publicada en JCI Insight, maig de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.