• 8 de maig de 2016

  Seguint els Tumors

  Cada any, milions de persones de tot el món perden la vida pel càncer. Gràcies als avanços en el tractament i el diagnòstic precoç durant les dècades recents, havem pogut fer grans millores en el tractament moltes classes diferents de tumors, millorant la supervivència contínuament. Però encara és molt difícil tractar el càncer que s'ha escampat pel cos, per les cèl·lules tumorals que arriben a la circulació sanguínia. Fer front a aquest repte en pacients humans és complicat, per la qual cosa els investigadors del càncer estan recorrent al poc enèrgic peix zebra com aquest, al que si ha implantat un tumor marcat amb un colorant amb florescència roja. Els vasos sanguinis estan tenyits de verd, i un rastre delator de les cèl·lules canceroses roges es pot observar desplaçant-se des del tumor fins a la resta de l'animal. Mitjançant el seguiment d'aquestes cèl·lules a mesura que s'escampen, i descobrir quins gens i molècules són responsables, els científics poden desenvolupar nous enfocaments per aturar el càncer en les seues rutes.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Laura Bella
  Imperial College London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Imatge seleccionada per a la competició de 2016 del Imperial Innovations 'The art of Research'

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.