-
25 de juny de 2021
Seguir els Senyals
Seguir els senyals d'una intersecció complicada i entrecreuada d'una autopista és prou difícil, aleshores, com saben les neurones en desenvolupament (cèl·lules cerebrals) on anar per formar la complexa xarxa del cervell humà? Unes proteïnes receptores les guien cap a o des de senyals de l'entorn. Un exemple és el receptor Robo que reacciona a senyals de Slit. El canvi de rumb el realitza el citoesquelet d'actina (ressaltat de color blau a la neurona de la imatge), que dóna a les cèl·lules la seua estructura. Uns investigadors examinaren com Robo guiava l'esquelet en mosques del vinagre, i van descobrir que s'uneix al Slit a l'exterior de la cèl·lula, i simultàniament a un complex a l'interior de la cèl·lula, que al seu torn reordena el citoesquelet. Si aquest complex és interromput, les neurones en desenvolupament no poden trobar el seu camí. Robo i Slit poden també veure's involucrats en el desenvolupament del càncer quan les coses van malament, de manera que descobrir com interactuen pot significar avançar en més direccions que una.
Escrit per Anthony Lewis
Imatge de Karina Chaudhari i col·laboradors/es
Department of Neuroscience, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania, PA, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en eLife, abril de 2021
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.