-
12 d'abril de 2025
Suport per Tota la Vida
Aquest és l'estudi d'una relació que dura tota la vida, però que només arriba fins a la pell. Els nervis sensorials, que ens ajuden a percebre tot, des d'una carícia suau fins a un tall brutal, compten amb el suport de versions especialitzades de cèl·lules immunitàries anomenades macròfags. Però els processos que establixen i mantenen aquesta relació no es coneixen del tot. Per investigar d'on provenen aquests macròfags i com s'especialitzen en aquesta funció en particular, els investigadors van fer un seguiment de les cèl·lules, van analitzar la seua genètica i van fer experiments al laboratori. Van descobrir que una molècula anomenada TGF-beta s'activa quan està en contacte amb els nervis i influïx en la identitat i la funció dels macròfags, ajudant a reclutar-los (en groc, al voltant d'una lesió a l'orella d'un ratolí, a la imatge) per ajudar en la reparació i la regeneració. D'aquesta manera, els nervis no només capten el món exterior, sinó que també estan configurant la seua pròpia xarxa de protecció.
Escrit per Anthony Lewis
Institute for Immunodeficiency, Center for Chronic Immunodeficieny, Medical Center and Faculty of Medicine, University of Freiburg, Freiburg, Alemanya
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en bioRxiv, febrer de 2024 (no revisat per parells)
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.