• 21 de juny de 2017

  Tallant el Càncer

  Els models animals són molt útils en les recerques sobre el càncer, ja que – a diferència de l'estudi de cèl·lules rebels aïllades en una placa – proporcionen un entorn que permet observar un comportament més natural en les cèl·lules tumorals. El CRISPR és un sistema d'edició del genoma utilitzat en la naturalesa pels bacteris i que els investigadors poden utilitzar com una bona eina per a alterar els gens adequats en les cèl·lules i organismes estudiats. Produint un canvi en l'ADN, es poden causar mutacions canceroses. A la foto es mostra un tumor de còlon causat utilitzant CRISPR. Amb aquest model, es va observar que els tumors imitaven de forma més fiable aspectes de la malaltia en humans, incloent progressió tumoral i metàstasi [on les cèl·lules canceroses se separen del tumor i s'estenen a una altra part del cos; en aquest cas, el fetge]. Aquest mètode d'observació que permet observar com els tumors del còlon progressen és crucial en la cerca de noves teràpies.

  Escrit per Katie Panteli
  Imatge del treball de Jatin Roper i col∙laboradors
  The David H. Koch Institute for Integrative Cancer Research at MIT, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Nature Biotechnology, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.