• 14 de maig de 2023

    Trencant Barreres

    Com una corda roja, que manté el flux de visitants i els seus dits enganxosos allunyats de les obres d'art precioses, la barrera hematoencefàlica protegix el cervell vulnerable de la contaminació potencial per substàncies que circulen a la sang. El dany d'aquesta barrera està relacionat amb moltes malalties, i la mateixa barrera pot evitar que els tractaments arriben al cervell. Per investigar la seua permeabilitat i estructura, els investigadors van crear una nova rèplica del sistema, combinant tots els elements cel·lulars de l'estructura real amb una configuració de balancí elegant i senzill que imita el flux natural constant de sang a través de les superfícies. A continuació, van analitzar els impactes d'un baix nivell d'oxigen i glucosa, una marca distintiva de l'ictus, i van veure canvis ràpids en les estructures d'actina (de color roig, agrupant-se al vídeo durant una hora de privació d'oxigen, i que es veu de color verd) i canvis en la resistència elèctrica. Aquesta plataforma es pot replicar fàcilment, de manera que ajudarà a investigacions que poden conduir a millors tractaments per a afeccions cerebrals com els tumors.

    Escrit per Anthony Lewis
    Vídeo del treball de Wei Wei i col·laboradores
    ETH Zürich, Department of Biosystems Science and Engineering, Bio Engineering Laboratory, Basel, Suïssa
    Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en Advanced Science, febrer de 2023

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.