• 15 d'agost de 2017

  Un Inici Nerviós

  Tots som uns addictes a l'adrenalina. Confiem en el brunzit que aporta durant moments d'intensa activitat, i la seua influència orientadora sobre els ritmes quotidians del nostre cos. Qualsevol problema en la seua producció pot tindre importants impactes en la salut, per la qual cosa es pot aportar molts beneficis entendre com es construeix la glàndula suprarenal (la fàbrica d'hormones que se situa sobre els renyons). A les primeres etapes del desenvolupament humà, les cèl·lules de lloc diversos s'uneixen per formar la glàndula, i ara sabem que hi arriben al lloc final per una espècie d'autopista de nervis com els que es veuen de color rosa en aquest embrió de ratolí en desenvolupament. Prenen forma temporal com a cèl·lules (tenyides de color cian) que normalment es desenvolupen en cèl·lules de Schwann, les que es troben embolicades al voltant dels nervis de tot el cos. Només quan arriben a la seua destinació evolucionen a la seua forma definitiva, disposades a donar-nos una dosi d'adrenalina quan l'ocasió ho requerix.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge mostrada per cortesia d'Igor Adameyko, Karolinska Institutet, Stockholm, Suècia
  Karolinska Institutet, Stockholm, Suècia
  Drets de la imatge reservada pels autor originals
  Investigació publicada en Science, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.