• 16 de desembre de 2017

  Un Problema Complex

  La síndrome de Bardet-Biedl (BBS) és una malaltia complexa. Més de 15 canvis genètics heretats han sigut implicats en aquesta afecció, i afecta a la vista, l’olfacte, el creixement, el comportament i altres. Aquests problemes es resumeixen en defectes en els cilis –xicotets pèls sensorials que podem trobar en la superfície de les cèl·lules. Un lloc amb gran quantitat de cilis és la retina, a la part posterior de l’ull, que detecta la llum, per tant, és d’esperar que la gent amb BBS tinga problemes de visió. Aquestes imatges mostren seccions de la retina de ratolí, amb distintes capes destacades amb diferents colorants. Els 3 panells de dalt a l'esquerra són d’un animal sa, mentre que els altres conjunts d’imatges són d’animals amb canvis genètics relacionats amb la BBS, que no han format correctament les capes de la retina. Resolent quina cosa funciona incorrectament a aquestes cèl·lules, els investigadors esperen trobar noves pistes per entendre la BBS i desenvolupar maneres de salvar la visió dels pacients.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Ying Hsu i col·laboradors
  Department of Pediatrics, University of Iowa, Iowa City, IA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.