• 16 de desembre de 2017

  Un Problema Complex

  La síndrome de Bardet-Biedl (BBS) és una malaltia complexa. Més de 15 canvis genètics heretats han sigut implicats en aquesta afecció, i afecta a la vista, l’olfacte, el creixement, el comportament i altres. Aquests problemes es resumeixen en defectes en els cilis –xicotets pèls sensorials que podem trobar en la superfície de les cèl·lules. Un lloc amb gran quantitat de cilis és la retina, a la part posterior de l’ull, que detecta la llum, per tant, és d’esperar que la gent amb BBS tinga problemes de visió. Aquestes imatges mostren seccions de la retina de ratolí, amb distintes capes destacades amb diferents colorants. Els 3 panells de dalt a l'esquerra són d’un animal sa, mentre que els altres conjunts d’imatges són d’animals amb canvis genètics relacionats amb la BBS, que no han format correctament les capes de la retina. Resolent quina cosa funciona incorrectament a aquestes cèl·lules, els investigadors esperen trobar noves pistes per entendre la BBS i desenvolupar maneres de salvar la visió dels pacients.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge del treball de Ying Hsu i col·laboradors
  Department of Pediatrics, University of Iowa, Iowa City, IA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.