• 17 d’octubre de 2017

  Una Tempesta Inflamatòria

  Aquests poden parèixer rastres de rajos crepitant en el cel, però aquesta tempestat està succeint a una escala molt menor, provocada per una infecció o lesió a l'interior d'un múscul. En qüestió de minuts, l'àrea s'inunda amb glòbuls blancs anomenats neutròfils (tenyits de color rosat) que surten pels vasos sanguinis (en blau i verd) i comencen a treballar. Els neutròfils són la primera resposta del cos contra els danys i les infeccions, devorant bacteris invasors i produint substàncies químiques que atrauen altres components del sistema immunitari per a unir-se a la lluita, un procés conegut com a inflamació. Però encara que aquesta és una part important de les defenses del nostre cos, una acumulació de neutròfils en el cervell o el cor després d'un atac de cor o un accident cerebral vascular pot augmentar el dany i causar més problemes. Els científics estan investigant exactament quina és la causa d'aquesta tempestat de neutròfils, amb l'objectiu de desevolupar tractaments més efectius contra els atacs al cor i els accidents cerebrals vasculars.

  Escrit per Kat Arney

  Image de la Dra Tamara Girbl, Centre for Microvascular Research, William Harvey Research Institute, Queen Mary University of London
  Centre for Microvascular Research, William Harvey Research Institute Barts i The London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University of London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Imatge de la llista seleccionada per als premis ''Reflections of Research'' 2017 de la British Heart Foundation

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.