• 8 de novembre de 2020

  Veient els Detalls

  En observar un embolic de cables de l'ordinador, pot ser impossible dir el que ocorre si els cable importants no estan indicats amb colors brillants fàcils de distingir. Els investigadors que examinen l'esquelet cel·lular (l'estructura que dóna forma i moviment a les cèl·lules) tenen aquest problema, ja que l'estructura és tan densa que és difícil interpretar cap significat al microscopi. Un nou estudi ha trobat una manera de destacar només aquelles seccions implicades en uns processos particulars: simplement il·luminant aquelles que interaccionen amb altres estructures, en aquest cas, un mitocondri en divisió (la central d'energia d'una cèl·lula, en blau). Com a resultat, els investigadors han mostrat que aquesta multiplicació, un procés implicat en la generació d'energia extra quan és necessitada; però també relacionada amb afeccions com el càncer, depén de determinades parts del citoesquelet (en roig). Mitjançant la identificació d'interaccions precises com aquesta, aquesta eina pot ajudar a desenredar la xarxa de l'activitat cel·lular i, en última instància, a solucionar els problemes quan les coses no funcionen bé.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge per the Salk Institute, Waitt Advanced Biophotonics Center
  Investigació per Cara R. Schiavon , Tong Zhang, i col·laboradors, Waitt Advanced Biophotonics Center, Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors/ores originals
  Publicat en Nature Methods, agost de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.