• 4 de febrer de 2018

  Veient Formes

  Veus un pastís i aleshores li tires mà. Investigacions anteriors suggereixen que aquestes accions impliquen senyals visuals que prenen dues rutes diferents al teu cervell: la via ventral per la percepció, desxifrant la figura del pastís, i la via dorsal que permet l’acció, descobrint on és el pastís. Els investigadors ara miren més de prop aquestes vies. Quan uns voluntaris miraven imatges d’objectes intactes o distorsionats mentre estaven en un escàner cerebral, l’activitat cerebral a les seues regions dorsals (a l'esquerra) i ventral (a la dreta) foren enregistrades. Més activitat (colors més càlids) quan es visualitzen objectes intactes, no distorsionats, suggereixen regions involucrades en detectar formes –i això es trobà tant a la via ventral com dorsal. A més, l’activitat concorda amb la capacitat dels voluntaris per reconèixer objectes. Això té moltes més implicacions que la manera en què agafem un pastís. Això pot permetre conèixer per què persones amb una afeccció coneguda com agnòsia tenen problemes per reconèixer objectes.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge adaptada del treball d'Erez Freud i col·laboradors
  Department of Psychology, Carnegie Mellon University, Pittsburgh, PA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.