• 7 de febrer de 2020

  Vesícules Sospitoses

  Al cos, les cèl·lules es poden comunicar mitjançant una senyalització química gradual al llarg del temps o enviant missatges en paquets anomenats vesícules i, de vegades, és útil rebre notícies en un paquet trencat. Les cèl·lules canceroses també poden produir vesícules, com ara les cèl·lules canceroses de la pell que es mostren a la imatge, les quals es troben fent sortir paquets d'informació falsa per tal de corrompre i enganyar les cèl·lules del seu voltant. Com no s’entén plenament com aquestes vesícules afecten altres cèl·lules, es va plantejar investigar-ho mitjançant un nou estudi. Els investigadors van descobrir que el contingut d'aquestes vesícules modificava la ruta de senyalització de hedgehog, una sèrie d'interaccions crucials del desenvolupament embrionari i durant l'edat adulta. Les vesícules s'ho enginyen per a induir el creixement i la propagació incontrolada de les cèl·lules, característiques distintives del càncer. De la mateixa manera que el càncer pot apropiar-se de les vesícules, els investigadors també poden, per tant existeix la possibilitat que es puga utilitzar aquest sistema per a reconduir i tornar de nou a la normalitat a la ruta de senyalització de hedgehog.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Kirsi Rilla
  Institute of Biomedicine, University of Eastern Finland, Kuopio, Finlàndia
  Drets de la imatge reservats per l'autor original
  Investigació publicada en Cellular and Molecular Life Sciences, decembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.