• 31 de gener de 2016

    Vestir-se per Emocionar

    La neurocientífica May-Britt Moser, l'aniversari de la qual és aquest mes, es va guanyar el reconeixement global en 2014. Ella i el seu marit d'aleshores Edvard guanyaren el premi Novel de Fisiologia o Medicina pel seu treball en el 'GPS intern' del cervell. Descobriren un tipus de cèl·lula, anomenada cèl·lula reixa. Van trobar que quan una rata passava per certs punts disposats en una reixeta hexagonal en l'espai, les neurones s'activaven formant una espècie de sistema coordinat per a la navegació. Aleshores, passaren a demostrar com aquests diferents tipus de cèl·lules cooperen. May-Britt optà per portar un vestit extraordinari per a la cerimònia dels Nobel. Dissenyat per Matthew Hubble, aquest vestit representa les cèl·lules en les quals Moser ha centrat la seua atenció científica. La idea fa ressò en l'esquema Nobel Tèxtils del MRC-CSC. Aquest va reunir artistes de l'escola Central St Martins d'art i disseny i científics guanyadors del premi Nobel per a crear teixits inspirats per la ciència.

    Escrit per Deborah Oakley

    Imatge cortesia de Matthew Hubble
    Drets de la imatge reservats pel fotògraf



Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.