-
21 de desembre de 2020
Vigilant el Bosc
El cervell és constantment bombardejat amb informació de l'interior i l'exterior del cos. Mentre els investigadors continuen tractant de predir què és el que passa quan les cèl·lules cerebrals (neurones) disparen impulsos entre unes a altres, han aconseguit vore les converses químiques entre elles. Ací un nou microscopi de fluorescència veloç captura ràpidament imatges de l'interior del cervell d'un ratolí, que està llançant ones d'un sensor de calci marcat fluorescentment a mesura que els impulsos passen a través d'una neurona infragranular - una cèl·lula del còrtex cerebral. El microscopi és capaç d'apuntar a cèl·lules a diferents profunditats en el cervell (les àrees roges ací són les més profundes), fet que podria permetre als investigadors seguir els impulsos mentre viatgen a través d'àrees del cervell... així com vore quan no ho fan. Les neurones han de rebre la correcta combinació de senyals per començar a disparar, "llindars" que, les malalties neurodegeneratives, podrien afectar sota el vigilant ull d'aquesta nova tecnologia.
Escrit per John Ankers
Vídeo de Na Ji, UC Berkeley
Department of Physics, University of California, Berkeley, CA, USA i Department of Electrical and Electronic Engineering, The University of Hong Kong, Hong Kong, Xina
Publicat en Nature Methods, març de 2020
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.