• 1 de maig de 2018

  Vivint Més Aprimat

  Mentre la societat debat contínuament l'eficàcia de diverses dietes, les investigacions s'acumulen per mostrar els beneficis a llarg termini de la reducció de la ingesta de calories en la salut i l'esperança de vida, especialment en invertebrats. Els impactes són més difícils d'avaluar en primats longeus, però el treball recent en els lèmurs ratolins grisos proporciona pistes importants. Il·lustrant els resultats de l'estudi, el lémur a l'esquerra mostra majors signes d'edat, incloent pèls més blancs i cataractes, que la seua contrapart amb restricció calòrica (a la dreta). De mitjana, els lèmurs proveïts al llarg de l'edat adulta amb un 30% menys de calories que una dieta normal van viure un 50% més i patiren menys malalties relacionades amb l'edat. Els efectes sobre el cervell eren més complexos, donat que els lèmurs amb calories restringides mostraren tant una menor pèrdua de matèria blanca i una major pèrdua de matèria grisa amb l'edat, tot sense afectar les seues capacitats cognitives. De la vida útil a l'estructura del cervell, encara hi ha molt que aprendre al voltant de les conseqüències de la restricció calòrica en espècies properes a la nostra.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del Centre National de la Recherche Scientifique/Muséum National d'Histoire Naturelle, França
  UMR CNRS/MNHN 7179, Mécanismes Adaptatifs et Evolution, Brunoy, França
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, abril de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.