• 10 de gener de 2021

  Abordar la Complexitat del COVID

  Un dels misteris que envolten les infeccions per SARS-CoV-2 és l'àmplia varietat de símptomes i resultats, des de no tindre cap signe de malaltia fins a la mort. A més, mentre que alguns pacients tenen febre i tos de curta duració, uns altres poden presentar una sèrie de símptomes estranys que duren mesos. Per a comprendre més sobre els variats efectes del virus, els científics han dissenyat ratolins per transportar el receptor ACE2 humà (el punt d'entrada del virus) a través de les cèl·lules dels seus cossos. Efectivament, quan estaven infectats amb SARS-CoV-2, aquests animals presentaven patologies en múltiples òrgans, no només en els pulmons. Les cèl·lules danyades i desorganitzades del cor d'un animal infectat es mostren a la dreta, per exemple, amb un cor saludable d'un animal no infectat a l'esquerra. Els investigadors també van trobar evidències que alguns canvis induïts pel virus podrien ser de llarga durada, suggerint que els animals podrien ser valuosos per comprendre i desenvolupar maneres de tractar el COVID a llarg termini.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge del treball de Shen Li i col·laboradors /res
  Division of Cardiology, Department of Medicine, David Geffen School of Medicine, University of California Los Angeles, Los Angeles, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors /res originals
  Investigació publicada en JCI Insight, desembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.