• 11 de gener de 2021

  Seguiment de Contactes

  El 2020 vam veure que fer un seguiment de totes les persones amb les quals algú es troba i contactar-les si és necessari pot ser complicat. Imagineu-vos intentar fer el mateix a escala microscòpica. Igual que les persones, la naturalesa de les cèl·lules és interactuar constantment amb els qui les envolten, i el seu propòsit sovint es defineix mitjançant aquests intercanvis. Fer un seguiment d'aquestes reunions minucioses podria ajudar a explicar la complexa xarxa de processos que mantenen una vida saludable i impulsen el desenvolupament de les malalties. Un nou sistema utilitza nanocossos per fixar proteïnes fluorescents a l'exterior de les cèl·lules i després revelar les interaccions cèl·lula-cèl·lula. El contacte físic es ressalta a mesura que l'etiqueta de colors brillants passa com una pilota de tenis entre coixinets de velcro, com quan les cèl·lules canceroses (verdes) emeten molècules cap a les neurones. Es llança amb una llum sobre com el càncer interactua amb el seu entorn, aquesta tècnica podria il·luminar nous enfocaments del tractament.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge treta del treball de Rui Tang i col·laboradors /res
  Department of Genetics, Stanford University School of Medicine, Stanford, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons
  Publicat en eLife, octubre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.