• 11 de gener de 2021

  Seguiment de Contactes

  El 2020 vam veure que fer un seguiment de totes les persones amb les quals algú es troba i contactar-les si és necessari pot ser complicat. Imagineu-vos intentar fer el mateix a escala microscòpica. Igual que les persones, la naturalesa de les cèl·lules és interactuar constantment amb els qui les envolten, i el seu propòsit sovint es defineix mitjançant aquests intercanvis. Fer un seguiment d'aquestes reunions minucioses podria ajudar a explicar la complexa xarxa de processos que mantenen una vida saludable i impulsen el desenvolupament de les malalties. Un nou sistema utilitza nanocossos per fixar proteïnes fluorescents a l'exterior de les cèl·lules i després revelar les interaccions cèl·lula-cèl·lula. El contacte físic es ressalta a mesura que l'etiqueta de colors brillants passa com una pilota de tenis entre coixinets de velcro, com quan les cèl·lules canceroses (verdes) emeten molècules cap a les neurones. Es llança amb una llum sobre com el càncer interactua amb el seu entorn, aquesta tècnica podria il·luminar nous enfocaments del tractament.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge treta del treball de Rui Tang i col·laboradors /res
  Department of Genetics, Stanford University School of Medicine, Stanford, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons
  Publicat en eLife, octubre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.