• 2 de setembre de 2020

  ACE Lent

  A mesura que ens adaptem a un món alterat per la pandèmia del coronavirus, els investigadors continuen perfeccionant la nostra comprensió sobre la malaltia. Les partícules del virus SARS-CoV-2 entren a les cèl·lules adherint-se a una proteïna de superfície anomenada angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2). La seua funció principal és trencar l'angiotensina II, una proteïna llarga involucrada en molts processos, incloent-hi la inflamació. Un estudi recent confirma que ACE2 està present en una gran varietat de teixits que van des de l’ull fins a l'intestí prim (a la fotografia, amb ACE2 en marró), però ho trobaren sorprenentment estrany als pulmons i al tracte respiratori. Aquesta aparent paradoxa suggereix que, canvis en l'expressió d'ACE2, recolzen la infecció: l'entrada del virus (possiblement per les vies aèries superiors) podria desencadenar una sobreregulació d'ACE2 en els pulmons, els quals es veuran greument afectats. Fumar també podria augmentar l'expressió d'ACE2, pel que investigacions futures sobre les fases primerenques de la infecció per SARS-CoV-2 poden ajudar a identificar als pacients d’alt risc i una millor informació en prevenció i tractament.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del programa The Human Protein Atlas
  Investigació realitzada per Feria Hikmet and Loren Méar, et al, Rudbeck Laboratory, Department of Immunology, Genetics and Pathology, Uppsala University, Uppsala, Suïssa
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació Publicada en Molecular Systems Biology, juliol de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.