• 21 de març de 2015

  Ací Ve SAM

  L'acte de menjar és més que el simple manteniment –els nostres plats estan carregats tant de bagatges emocionals com d'aliments. Les respostes emocionals a diferents aliments són una part important dels problemes com els trastorns de l'alimentació i l'obesitat. Els investigadors han tornat a aquest personatge, conegut com a SAM (Maniquí d'Autovaluació, en anglès 'Self-Assessment Manikin') –originalment desenvolupat per avaluar l'ànsia pel tabac– per recopilar dades sobre com senten els adolescents sobre diferents aliments, des de pastissos i dolços fins a fruites i verdures. Mostrant a les persones fotos de diferents aliments i demanant-los que apuntaren al SAM que més reflectira la seua resposta, des del deliciós baveig a la boca tancada de rebuig, així es crea un registre simple de números per a ser analitzat. El desenvolupament de ferramentes estàndards com aquesta per mesurar com se senten les persones sobre els diferents aliments significa que diferents grups d’investigació poden comparar els seus resultats amb els de tot el món, descobrint els orígens dels trastorns alimentaris i formes d’ajudar als qui els patixen.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Bradley & Lang i Scale de Muñoz i col·laboradors
  Universida de Granada, Espanya
  Publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigacio publicada en PLOS One, desembre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.