• 18 d'abril de 2020

  Adaptació del Ventilador

  Amb el món en la grip del coronavirus, la demanda de ventiladors clínics per a tractar els pacients més malalts està conduint a l'escassetat d'aquestes màquines inestimables. Cada dispositiu està dissenyat només per a un pacient, però en temps desesperats fa que els metges examinen maneres d'adaptar-los per tractar dos o més pacients de manera simultània. Simplement dividir els tubs d'aire no és una opció si els pacients tenen diferents capacitats pulmonars, tanmateix, caldria aire a diferents pressions. Per tant, els investigadors han ideat una possible solució. Utilitzant subministraments hospitalaris disponibles habitualment - un tub traqueal, una pinça i un sensor de pressió - la pressió de l'aire es pot diferenciar en una branca d'un tub dividit per a permetre, teòricament, el tractament de dos pacients amb necessitats diferents. L'equip (fotografiat amb 'pulmons' experimentals) no ha sigut provat en pacients i no és recomanable utilitzar-ho si no és per a urgències extremes. Lamentablement, pareix que, aquestes emergències poden ser massa comuns.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Monash University, Melbourne, Victoria, Austràlia
  Department of Anaesthesia, Royal Women’s Hospital, Melbourne, Victoria, Austràlia
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Anaesthesia, abril de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.