-
6 d'abril de 2019
ADN Duplicat
L'ADN natural està composat per quatre blocs de construcció, o nucleòtids, anomenats amb les lletres G,C,A i T. Científics han postulat que, en teoria, altres "lletres" químicament similars a les quatre existents són capaces d'integrar-se en molècules d'ADN. Però, per alguna raó, l'evolució no les va escollir. Posant aquesta teoria a prova, els investigadors han mostrat que, de fet, quatre d'aquests nucleòtids alternatius (Z,P,S i B) poden, juntament amb G,C,A i T, formar molècules d'ADN amb dues vegades l'alfabet genètic. Aquest ADN sintètic es veu i comporta com el real. El vídeo mostra un model molecular de l'ADN de 8 lletres amb una estructura estàndard de doble hèlix, i pot fins i tot utilitzar-se per fer ARNs de 8 lletres i codificar molècules amb capacitat catalítica. El fet de crear ARNs amb nucleòtids nous incrementa vastament les funcions potencials d'aquesta molècula, així com les seues aplicacions biotecnològiques i mèdiques.
Escrit per Ruth Williams
Vídeo de Millie Georgiadis, Indiana University School of Medicine
Foundation for Applied Molecular Evolution, Alachua, FL, EUA
Investigació publicada en Science, febrer de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.