• 28 d'abril de 2021

  Al Camp de Batalla

  Al fons d’un tumor de sarcoma, les cèl·lules canceroses i les cèl·lules immunitàries s’estableixen per lluitar. Aquesta imatge mostra el que es coneix com a estructura limfoide terciària: una col·lecció de cèl·lules immunes que s’han infiltrat en el tumor i que han format una mena de ‘fortalesa’ al seu interior a partir de la qual es preparen per a atacar les cèl·lules canceroses. Aquesta imatge es va crear mitjançant una tècnica anomenada immunohistoquímica multiplexada, que posa en relleu l’activitat de diverses cèl·lules immunes de diferents colors i pot revelar com es comuniquen entre elles. Els limfòcits T, ressaltats en color rosa, juguen un paper vital a l’hora d’ajudar altres cèl·lules immunitàries a reconéixer i destruir cèl·lules canceroses perilloses. Aquests limfòcits T també tenen alts nivells d’una molècula anomenada OX40 (vermella), que millora la seua activitat contra les cèl·lules canceroses. Els pacients els tumors dels quals també tenen OX40 poden ser més propensos a beneficiar-se de nous fàrmacs d’immunoteràpia que milloren els poders del sistema immunitari per combatre el càncer.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge votada com a guanyadora pel jurat, de David Mansfield, ICR Translational Immunotherapy Team, Division of Radiotherapy and Imaging
  The Institute of Cancer Research, Kensington, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  ICR Science and Medical Imaging Competition, 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.