• 27 d'abril de 2021

  Rosetes Cridaneres

  Aquestes cridaneres rosetes es creen a partir de cèl·lules neuroepitelials, un tipus especial de cèl·lula precursora a partir de la qual es desenvolupen el cervell i la medul·la espinal. Les estructures d'aquesta imatge s'han cultivat al laboratori a partir de cèl·lules mare humanes per tal de donar llum als orígens dels tumors cerebrals. Ara mateix, una quarta part de les persones diagnosticades per tumors cerebrals amb glioblastoma sobreviuran durant un any i només una de cada vint arribarà als cinc anys, de manera que són necessaris urgentment nous enfocaments per al tractament. No és èticament ni pràcticament possible seguir el procés de desenvolupament de tumors cerebrals en humans, de manera que els investigadors han desenvolupat aquest enfocament basat en cèl·lules com a substitut. En estudiar els intricats detalls de com aquestes cèl·lules creixen en condicions normals i cercar gens i molècules defectuoses que els provoquen el càncer, els investigadors esperen trobar noves idees que permeten tractar els mortals tumors cerebrals.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge favorita del públic, de Sumana Shrestha, Paediatric Tumour Biology, Division of Clinical Studies
  The Institute of Cancer Research, Kensington, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats per la fotògrafa
  ICR Science and Medical Imaging Competition, 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.