• 12 de setembre de 2019

    Algues que Salven la Vida

    Aquestes gotes es pareixen molt a alguna cosa que podries trobar flotant en una tassa d'aigua de mar tèrbola. De fet, són minúscules esferes de gel alginat, el principal component de les algues marrons, que estan juntament amb un tipus de leucòcit humà conegut com a monòcit, el qual podria constituir la clau d'una nova forma de tractar larteriopatia perifèria severa. Aquesta malaltia causa una constricció dels vasos sanguinis a les extremitats, i eventualment talla el subministrament de sang. En el pitjor dels casos, pot fins i tot conduir a lamputació dels dits dels peus, dels peus o de les cames dels pacients. Les injeccions de monòcits per si soles poden ajudar a recuperar i reparar els vasos sanguinis danyats, però no romanen al cos durant molt de temps. Els investigadors estan investigant si encapsular aquestes cèl·lules les ajudaria a quedar-se i fer el seu treball, restablint el flux sanguini a les extremitats danyades i evitant la necessitat d'amputar.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge d'Ashish Patel, Francesca Ludwinski, Suwan Jayasinghe i Bijan Modarai, Kings College London i University College London
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Imatge preseleccionada per al British Heart Foundation's Reflections of Research Image Competition 2019


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.