• 11 de setembre de 2019

    Infeccions Causants de Càncer

    Tal dia com avui en 1904, un científic va nàixer en Cracòvia, Polònia, el qual es va fer famós per identificar dos virus que causaven càncer, i que va morir de càncer, causat per una bactèria infecciosa que ell havia estudiat. Però abans que s'interssara pel càncer, Ludwik Gross primer va haver d'escapar de la invasió nazi que va ocupar Polònia en 1939. Els Gross eren una família jueva destacada i Ludwik va fugir als Estats Units on va servir en l'armada del país durant la Segona Guerra Mundial. Després de la guerra, es va convertir en el director d'una investigació sobre el càncer al Bronx Veterans Administration Medical Center. Ell va ser un dels primers en proposar la teoria en què alguns tumors es produïen com a conseqüència d'infeccions víriques. Es va centrar en la leucèmia en ratolins i en el poliomavirus, el qual pot provocar càncer en molts teixits diferents del cos. Gross va guanyar molts premis internacionals, inclòs el World Health Organisation United Nations Prize for Cancer Research.

    Escrit per Deborah Oakley

    Imatge de U.S. National Library of Medicine, The Ludwik Gross Papers Collection actualitzada per Furfur a Wikimedia
    Imatge de domini públic, Wikimedia CommonsQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.