• 12 de octubre de 2022

  Alternatives als Opioides

  El dolor, siga intens o suau, breu o crònic, és detectat per neurones sensorials especialitzades que envien senyals al cervell. Quan el dolor és tan intens o persistent com per a requerir pastilles, els opioides estan entre els més efectius bloquejant aquest senyal. Però aquests medicaments són molt addictius i en dosis altes poden disminuir el ritme cardíac i respiratori fins a un punt fatal. En la recerca d’uns analgèsics segurs i no addictius, uns científics han testat milers de medicaments per a diversos propòsits per a trobar uns que actuaren sobre les neurones sensorials (en verd) per a reduir la producció d’una molècula coneguda del dolor, BH4 (de color magenta). Les cèl·lules que expressen BH4 apareixen en magenta i/o blanc. A més de medicaments amb efectes analgèsics coneguts, els investigadors han trobat medicaments per a l’esquizofrènia que, en dosis baixes, suprimixen l’expressió de BH4. Si aquestes, o altres substàncies que disminuïxen el BH4, s’arriben a desenvolupar més endavant, seria possible tindre analgèsics tan poderosos com els opioides però sense els devastadors desavantatges.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Shane J. F. Cronin i col·laboradors
  Department of Neurobiology, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA i Institute of Molecular Biotechnology Austria (IMBA), Viena, Àustria
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, agost de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.