• 16 de juny de 2017

  Amagatall del Virus Dengue

  Alguns mosquits de l'espècie Aedes aegypti són portadors del virus Dengue, el qual causa perilloses febres en milions de persones cada any. Pero un grup de científics que estudiava un nou brot de dengue a Austràlia va trobar una nova manera efectiva per combatre la seua propagació. Reconstruint els passos dels infectats, els investigadors identificaren llocs en comú entre ells, que possiblement albergaven als mosquits portadors de la malaltia i s'afanyaren a ruixar-los amb insecticida. Diferents maneres de trobar la seqüència de contactes s'utilitzen per fer front al VIH i a l´Ebola, revelant aquells individus que han estat infectats probablement per un contacte previ amb pacients coneguts. La velocitat del treball d'investigació va resultar molt més eficaç que certes vacunes en el cas del brot de dengue d'Austràlia. Com l'Aedes aegypti també és portador del virus del Zika, els científics esperen que es comence a utilitzar aquest mètode, de seguiment dels contactes, de forma rutinària en les àrees més vulnerables del món.

  Escrit per John Ankers
  Imatge de Paul Zborowski
  Investigació del Department of Environmental Sciences, Emory University, Atlanta, GA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels fotògraf
  Investigació publicada en Science Advances, febrer de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.