• 17 de juny de 2017

  Dolça Parada

  El càncer pren moltes formes diferents, de manera que és impossible trobar un sol tractament que siga sempre eficaç. Aquesta diversitat arriba a com les cèl·lules cancerígenes sustenten la seua proliferació, i una millor comprensió d'aquestes diferències podria ajudar-nos a combatre determinats tipus de càncer. Les cèl·lules de carcinomes escamosos de pulmó (SqCC, a la foto) tenen nivells molt alts d'una proteïna que es troba a la membrana cel·lular, coneguda com a transportador de glucosa 1 (GLUT1, que es mostra en verd), en comparació amb les cèl·lules dels adenocarcinomes de pulmó. Com el seu nom indica, GLUT1 permet que la glucosa, un tipus de sucre, passe del torrent sanguini a les cèl·lules, on proporciona l'energia per a les reaccions químiques. La inhibició de GLUT1 en les cèl·lules SqCC de ratolí causa una reducció en el creixement tumoral, el que suggereix que el bloqueig de GLUT1 podria ser una idea prometedora per al tractament de carcinomes escamosos, que representen una quarta part dels càncers de pulmó. Mentrestant, la dependència que tenen els tumors del sucre genera la possibilitat de què canvis en la dieta podrien afectar la progressió del càncer.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de University of Texas at Dallas
  Department of Biological Sciences, The University of Texas at Dallas, Richardson, Texas, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.