• 14 de març de 2015

  Analitzant la Placenta

  La placenta està ancorada a la paret de l'úter en les dones gestants i és la responsable del subministrament de sang i del lliurament de nutrients al nadó que s'està formant. Una vegada la placenta és expulsada del cos junt, amb el nounat, durant el part, ja no és funcional i és, generalment, eliminada. Actualment, les tècniques disponibles per estudiar la placenta durant el transcurs de l'embaràs són molt limitades (per exemple, ultrasons, els quals només mostren una visió de la placenta molt restrictiva). Com a resultat, coneixem molt poc d'aquest òrgan vital i els possibles problemes amb la placenta poden ser difícils d'identificar. Els investigadors proposen ara utilitzar noves tècniques d'imatgeria per tal de monitoritzar la placenta en temps real. Molècules fluorescents injectades al torrent sanguini de la mare, arribarien fins la placenta, destacant-la en una exploració (part de la placenta està ací fotografiada). Açò pot ser utilitzat com un mètode de monitorització de la salut fetal en el futur.

  Escrit per Helen Thomas
  Imatge de R. Bick i B. Poindexter
  The University of Texas Medical School, EUA
  Qualsevol utilització d'aquesta imatge ha de ser autoritzada per Science Photo Library
  Investigació publicada en Nature, febrer de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.