• 15 de març de 2015

  Armadura contra Antibiòtics

  Els patògens resistents a antibiòtics, tals com aquestes colònies en creixement de Staphylococcus aureus resistents a la meticil·lina (MRSA), són una amenaça en augment per a la nostra salut, pel fet que no tenim medicaments capaços de combatre’ls. Açò fa que siga crucial desenvolupar nous antibiòtics aprofitant els diferents punts febles de l'''armadura'' dels patògens. Un estudi recent ha examinat els enzims, els que el bacteri produix quan un antibiòtic ataca la seua paret cel·lular. Un enzim anomenat (bastant confusament) MsrA, ajuda al patogen a adherir-se a les cèl·lules de la seua víctima i a evitar l'atac dels glòbuls blancs del sistema immunitari. Però un altre tipus d'enzim, el MsrB, contraresta els efectes del MsrA. Així doncs, pot ser que el bacteri MRSA es trobe disposat en un delicat equilibri entre els efectes d'aquests enzims. Com que són importants per a la supervivència de molts altres bacteris patògens, el fet de comprendre aquests enzims començarà a obrir una valuosa clivella en l'''armadura'' de molts més bacteris que els propis MRSA.

  Escrit per Esther Redhouse White
  Imatge de Derren Ready
  University College London
  Publicat originalmentsota una llicència Creative Commons by-nc-nd 4.0; cortesia de la Wellcome Library de Londres
  Investigació publicada en PLOS One, febrer de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.