• 24 de gener de 2015

  Ancorat

  Totes les cèl·lules del nostre cos contenen la mateixa informació, en els mateixos gens, però complixen una àmplia gamma de funcions, adquirint diferents característiques i comportaments. La regulació genètica és el que aconsegueix aquesta diferenciació, permetent que tan sols un subconjunt de gens siguen expressats en cadascun dels tipus de cèl·lula, en el moment adequat al llarg del desenvolupament, i d’acord amb les condicions de l’ambient. Una forma de silenciar tot el conjunt de gens és per la immobilització d’una secció d’ADN a la làmina nuclear, una xarxa proteica que es troba a l’interior del nucli cel·lular, recobrint la membrana. La imatge mostra un segment d’ADN, marcat en verd, unit a la làmina, en roig. Gràcies a investigacions recents s’ha començat a descobrir com els gens estan destinats a ser silenciats en la làmina nuclear, i quines proteïnes són utilitzades per ancorar-los al lloc indicat, obrint-nos els ulls respecte allò que podria ser un procés regulador clau, especialment durant el desenvolupament.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de Karen Reddy i col·laboradors
  Johns Hopkins Medicina, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en Journal of Cell Biology, gener de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.