• 30 de maig de 2020

  Anells de Fàrmacs

  El cribatge farmacològic és fonamental per trobar nous medicaments per tractar problemes cardíacs. Tot i això, cultivar teixit cardíac que sobrevisqui i funcioni bé per a la detecció és un repte. Els investigadors presenten ara un nou sistema de detecció - "microanells" cardíacs cultivats a partir de cèl·lules mare humanes en plaques impreses en 3D. Cada placa conté múltiples pous folrats de col·lagen per ajudar al creixement del microanell. L’equip va provar 15 configuracions diferents on canviaven la concentració de col·lagen, la barreja de diferents tipus de cèl·lules cardíaques, i el nombre de cèl·lules col·locades en cada pou. El disseny dels pous va permetre a l'equip visualitzar els microanells mitjançant microscòpia de fluorescència (a la imatge) i mesurar la seva capacitat de contraure-se. Les condicions dels anells es van classificar de pitjor a millor (d'esquerra a dreta) pel que fa a la capacitat de contracció dels microanells. La millor configuració va ser utilitzada per confirmar que els microanells es van contraure tal com s'esperava en resposta a medicaments del cor coneguts, donant suport a l'ús d'aquesta plataforma per a la selecció de nous medicaments.

  Escrit per Lux Fatimathas
  Imatge de Nimalan Thavandiran i col·laboradors
  Institute for Biomaterials and Biomedical Engineering, University of Toronto, Toronto, Ontario, Canadà
  Imatge originalment publicada sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Scientific Reports, abril 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.