• 31 de maig de 2020

  Necessite un Glop

  Podem recòrrer a l'alcohol per celebrar quelcom, per oblidar penúries o per fer una conversa més amigable, però aquesta omnipresent temptació es pot convertir en un còctel perillós per a alguns. L'alcoholisme està molt estés i pot tenir un impacte greu, però no està clar què fa que determinades persones siguen més susceptibles. Un nou estudi ha examinat l'estructura del cervell dels ratolins abans de ser exposat a l'alcohol. L'equip va descobrir que els ratolins que desenvoluparen un hàbit de beguda compulsiu tenien patrons particulars de comunicació entre dues regions del cervell (a la imatge, amb cèl·lules verdes i blaves del còrtex prefrontal mitjà projectant-se en la substància grisa central). Els investigadors van poder predir quins ratolins caurien en un comportament compulsiu i alteraren l'activitat cerebral de manera artificial per canviar els seus hàbits de beguda. Si amb els humans ocorre el mateix, açò ens podria ajudar a identificar persones en risc i orientar la investigació cap a tractaments per aquells que tenen el patiment dins d'una ampolla.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Cody A. Siciliano i col·laboradors
  The Picower Institute for Learning and Memory, Department of Brain and Cognitive Sciences, MIT, Cambridge, MA and The Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, Estats Units
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, novembre 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.