• 18 de març de 2021

  Aplicacions Restringides

  Els avanços mèdics en una àrea sovint augmenten les esperances d'aplicació en altres condicions també. Però un estudi exitós sobre les teràpies contra el càncer anti-PD-1 adverteix contra una implementació massa entusiasta en altres llocs. El tractament desencadena la lluita del sistema inmunitari contra els tumors mitjançant el bloqueig de l'activitat de PD-1, una proteína que regula les cèl·lules immunes. Els investigadors esperaven que els pacients amb tuberculosi també es beneficiaren de l'alliberament d'aquest encadenament. Quan observaren la resposta en macacs rhesus infectats, var observar que el estímul en algunes cèl·lules immunes era acompanyat pel declivi en l'activitat d'altres factors clau per controlar la tuberculosi (blau en el teixit infectat, entre altres factors del sistema immunitari, verd i rosa) i un increment en la presència de bacteris. El paper de la PD-1 en la limitació del sistema immunitari sembla ser important per mantenir la inflamació a ratlla i l'infecció controlada , suggerint que el tractament s'ha d'aplicar amb precaució en altres llocs, i recordant que en medicina, una talla rarament s'adapta a tot.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo del treball de Keith D. Kauffman i col·laboradors/es
  T Lymphocyte Biology Section, Laboratory of Parasitic Diseases, National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health, Bethesda, MD, USA
  Drets del vídeo dels autors originals, reproduit amb permís
  Publicat en Science Immunology, gener de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.