• 25 d'agost de 2018

    Aprenent a Caminar

    Caminar pot paréixer una de les activitats més senzilles, però és una interacció increïblement complexa entre músculs, tendons i ossos. Per fer-se una idea de com funciona tot junt, els investigadors han desenvolupat un sofisticat programari de codi obert que pot convertir dades de moviments reals d'humans i d'animals en models computacionals que poden ser manipulats i monitorats de manera més senzilla que la carn i la sang. Aquestes imatges mostren un ximpanzé (a l'esquerra) i un humà (al centre), mentre que el model de la dreta se li ha donat una fèrula de suport. El programari, no només revela més detalls sobre moviments en humans i altres animals –fins i tot prediu com podien haver-se mogut les espècies extingides– està ajudant al desenvolupament de tractaments innovadors i teràpies de rehabilitació com cirurgia o pròtesis. Per exemple, s'ha utilitzat per informar del desenvolupament d'un aparell electrònic per ajudar als saltadors de longitud i ha revelat noves maneres de previndre lesions de turmell en atletes.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge del treball d'Ajay Seth, Jennifer L. Hicks i Thomas K. Uchida, i col·laboradors/es
    Department of Bioengineering, Stanford University, Stanford, CA, EUA
    Publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en PLOS Computational Biology, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.