• 30 de maig de 2017

  Arreglant els Filtres

  Tots som malgastadors. Els productes de rebuig surten de gairebé totes les cèlul·les ocupades del nostre cos. I eventualment aquest material no desitjat necessita ser retirat i eliminat. Els nostres renyons filtren les escombraries del reciclatge, i el primer pas en el procés és dut a terme per un floc de vasos sanguinis anomenat glomèrul. El revestiment d'aquests vasos són diminutes cèl·lules filtradores anomenades podòcits. Però sovint, aquestes són un punt feble desencadenant de malalties renals, i poden ser alterats pels mateixos medicaments dissenyats per evitar malalties addicionals. Per estudiar la funció renal, els investigadors volien desenvolupar estructures com glomèruls en un xip artificial, i van lluitar per generar de manera fidedigna aquestos podòcits crucials. Però ara han superat aquesta barrera, dirigint la conversió de cèl·lules mare en podòcits, fotografiats i acolorits de color porpra sobre una superfície artificial. Ara poden començar a filtrar les noves teràpies més prometedores per a les malalties renals.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del Wyss Institute at Harvard University
  Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering, Harvard University, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Biomedical Engineering, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.