• 31 de maig de 2017

    Interferència en la Senyalització

    Més del 30% dels càncers humans impliquen mutacions en la família de gens de Ras, motiu pel qual inhibir la seua activitat és una finalitat clau per als biòlegs del càncer. Els gens de Ras codifiquen proteïnes de senyalització crucials, implicades en molts processos importants, des del metabolisme fins la proliferació cel·lular. Tot i que s'ha demostrat que és difícil dirigir-se directament a les proteïnes Ras, la identificació de les molècules amb les que interactuen podria proporcionar una solució alternativa, i investigacions recents suggereixen que una altra proteïna de senyalització, coneguda com RIOK1, podria ser una candidata prometedora per a l’acció. Se sap que esta proteïna se sobreexpressa en alguns tipus de càncer, ja que el creixement tumoral es va reduir després que les cèl·lules de càncer de mama, colorectal i de pulmó (a la fotografia, amb nuclis en blau) van ser modificades genèticament per a previndre la producció de RIOK1. Com RIOK1 pertany a una família de proteïnes que ja són objecte d’alguns tractaments contra el càncer, els investigadors creuen que el disseny d’inhibidors específics per a bloquejar la funció de RIOK1 podria ser possible, cosa que suggereix una potencial solució terapèutica.

    Hui és el Dia Mundial Sense Tabac.

    Escrit per Emmanuelle Briolat


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.